tirsdag den 15. april 2008

2-0!

Ja tak! Så sidder vi her igen. I bussen på vej hjem fra kamp. Som den skarpe læser nok allerede ved, så har vi netop besejret Svendborg på udebane med et enkelt point. Det var en rigtig slutspilskamp, hvor det polerede spil var afløst af fight og intensitet. Vi spillede absolut ikke vores bedste kamp, men hvad gør det når tingene går vores vej til sidst? Jason var fremragende. Ikke nok med, at han dunkede henover Holger han afgjorde også kampen med et sikkert straffekast to sekunder før tid. Jeg havde alt andet end en god kamp – især i angebet var der ikke mange bolde der gik i rusen – og der var endda på trods af, at Svendborg lader os store stå fri stort set overalt på banen.

Nå, tilbage til det vigtige. Som altid stod den på pastasalat på udvejen. Denne gang var den blevet spicet lidt op med en ukrudtslignende plante (rucola el lign). Heldigvis var der også dressing og bacon i. Hjemad var der anderledes forplejning. Kalkun med sovs, kartofler og noget salat-halløj. Derefter var der en kæmpe chokoladekage med en flot glasur, der forestillede en bjørn på en damptrommel og der var vist også en kanin med i billedet... Stor tak til Vibeke fra Atletions café!

Ugen har ellers budt på en håndfuld træninger og en enkelt tur på rådhuset til DM-fest. Turen på rådhuset var som altid fornøjelig. Denne gang var det en flot vase, som kommunen havde ladet fremstille til unge mennesker (hovedparten er under 30). Nicolai og Andreas, der bor sammen og i det helt taget gør mange ting sammen, virkede dog meget begejstrede for vaserne. De har nemlig en enorm hyggelig stue, hvor vi ofte ser NBA (dog ikke i søndags da Nicolai hellere ville ha’ besøg af damen, hvilket Andreas virkede noget skuffet over...). Nå, men inde i stuen har de en fint arrangement med blomster og et maleri der forestiller en kronhjort der står ved en skovsø. Den ene vase er så blevet placeret således, at det ser ud som om, at kronhjorten står og drikker af vasen. Her sidder de to kammerater så i deres nye speedo-lignede træningsbukser (der for den nette sum af 800 kr. garanterer, at man aldrig får ømme ben) og kigger på skovsøen, mens stearinlysene brænder i vinduskarmen. Ømt.

Finalekampene bliver alle vist på DK4. Om de er spændende eller ej vil jeg lade være op til den enkelte. Til gengæld vil jeg gerne rose kanalen for at sende basketball! NBA direkte på dansk fjernsyn... Kan man ønske sig meget mere i et uland, hvad angår sportsjournalistik? Jeg synes helt generelt, at niveauet af sportsjournalistikken i Danmark er for lavt. Der er afgjort nogle dygtige lokale journalister, som både er vidende og engagerede, men Ekstra Bladet og BT som jo ellers reklamerer med sport skriver jo nærmest intet reelt om sport og deres ledere er så forudsigelige, at selv et postmove fra Tim Duncan er mere spændende... Sammenlign evt. www.aftonbladet.se/sportbladet med de danske sportsblade. Ved godt der bor tre millioner flere mennesker i Sverige og de er bedre til flere idrætsgrene, men der er stadigvæk så afsindig stor forskel på hvordan de går i dybden med kampe og sport generelt i forhold deres danske kollegaer. Skal den tages videre så sammenlign med www.marca.com og de andre i syden (men der er trods alt nok lidt uretfærdigt...). Jeg skyder skylden på tv2 og 80/90ernes leflen for Brømby og damehångbold. Her var niveauet så latterligt lavt at de aldrig rigtig er kommet op igen. Herefter er det blevet legalt at lave historier om Jane Kolling, der skal have farvet hår og sige Ikast-Bording 22-20. Eneste kredit der skal gives til dem er, at de med NFL fandt nogle nørder som også kan formidle og derved fik skabt en succes. Sådanne værter findes der i 90% af landene på samtlige sportsprogrammer, men ikke i DK. Her bliver vi, i det primære ugentlige sportsprogram, spist af med en radiovært uden forstand på sport og en tidligere kvindelig korkprop-spiller. Suk. Ak ja, det er hårdt at blive gammel og sur...;-)

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

ØV Kage uden mig... Det er jeg ikke helt tilfreds med. Nå men håber torsdag bliver ligeså spændende, dog tror jeg at min stemme og nerver har bedre af at i vinder stort.

Unknown sagde ...

Intersant .. intersant, ser frem til næste blog

Anonym sagde ...

Nøøøj, en god blog. Og altid opdateret!